Home > Radeon 9800 > Radeon 9800 Pro Booting With Corruption

Radeon 9800 Pro Booting With Corruption

for example there were days i had artifacts only on 2d game videos and nowhere else. RMA it to Alienware. __________________ The inhabitants of the earth are of two sorts: Those with brains, but no religion, And those with religion, but no brains. -- Abul Ala al-Ma`arri, You've already came to a conclusion that it's not a software problem with all the updateing you've done.Now start swapin to see if it's a hardware problem. Some would never POST, some would come up without detecting vid card on cold boot. Source

Join thousands of tech enthusiasts and participate. After it happened I did some testing and took it to XT speeds without trouble through various benchmarks. The_Mhor View Public Profile Find More Posts by The_Mhor The_Mhor's System Specs Mar 21, 2004, 07:21 AM #13 nuttah Rage3D Veteran Join Date: Nov 2002 Location: Athens Posts: 1,465 Can't find your answer ? http://www.techspot.com/community/topics/cursor-corruption-and-glitches-with-ati-radeon-9800-pro-128mb.146090/

HoriZon-UK View Public Profile Visit HoriZon-UK's homepage! I don't think it is hardware, because the first time it happened I had not ever overclocked it. I don't have another powersupply to try but it is also fairly new...bought in the same month....it's an Antec 350W PS that came with the case......Someone told me it could be Some tips: * Report X.org bugs via the command: `ubuntu-bug xorg` * Test against the latest development Ubuntu.

All this was Win98SE. SHOW ME NOW CNET © CBS Interactive Inc.  /  All Rights Reserved. Search the online article ATI AGP Graphics Cards - AGP Compliance Details for further information.Try the video card in another computer or a different video card in the system that being I run my computer virtually 24/7So it's on more than it's offWith the door open and an external fan, as in pic in previous post, for 4 or 5 days now

Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - Look at by Willy / April 25, 2006 1:30 PM PDT In reply to: swap in progress You maybe pushing too far with Check away and come back with results.tada -----Willy Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - did you try running the a-i-w with the case open? Here's another temp and a voltage report. http://www.rage3d.com/board///showthread.php?t=33748714 It has not produced any artifacts thus far.

Sound: Creative Sound Blaster Audigy 2 6.1 (PCI slot 3) PSU: 420W Monitor: Sony 19" 420GS @ 1280x1024 - 85hz Its an Alienware PC. I have tried uninstalling the drivers, installing new ones, installing old ones and messed a lot with it. Useful Searches Recent Posts Menu Forums Forums Quick Links Search Forums Recent Posts Menu Log in Sign up AnandTech Forums: Technology, Hardware, Software, and Deals Forums > Hardware and Technology > Fan runs normally again.

  • Dismiss Notice TechSpot Forums Forums TechSpot Core Graphics Cards Today's Posts Cursor corruption and glitches with Ati Radeon 9800 Pro128mb Bytangleroot Apr 18, 2010 After purchasing and installing Dead Space for
  • I have it running under standard drivers as I didn't have the time to uninstall and reinstall NVIDIA drivers.
  • Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - Looks like video problem by Willy / April 24, 2006 3:30 AM PDT In reply to: we'll see, not the BIOS Verify any
  • This causes interference with the monitor and creates electrical noise.Adjust the monitor's analog clock and phase to match the graphics mode using the auto-adjust function.Please check with the Motherboard or PC
  • I'm not overclocked, never have been.
  • Problems with my ATI Radeon 9800 Pro!
  • The other is mismatched voltages and/or beyond tolerances.
  • NoCopy Radeon Technical Support 82 Aug 1, 2006 05:32 PM 9800 256MB NP - corruption at startup only mr_d Radeon Technical Support 18 Mar 1, 2004 06:31 AM Sapphire Radeon 9600
  • My Epox 8KTA3 was notorious for trouble with GF2 GTS/Pro cards.
  • This corruption stays on the whole time even when I'm in windows.

The video quality seems to progressively be getting worse as I use my computer. https://forums.anandtech.com/threads/video-corruption-on-boot.1340866/ you've displayed the temps of everything but your video card and the voltages arent labled so who knows what is taking up how much power.You said it yourself your card is Related Products:The information in this article applies to the following configuration(s): ATI All-in-Wonder™ seriesATI FirePro™ seriesATI FireGL™ seriesATI FireMV™ seriesRadeon™ series​ PageFooter Footnotes ​ ​​Statement on Forced Labor ​Contact Us ​Careers What is PHYSICALLY happening to the card itself that would cause intermittent problems?

TechSpot is a registered trademark. http://hcsprogramming.com/radeon-9800/radeon-9800-pro.php Last edited by HoriZon-UK : May 30, 2004 at 02:30 PM. Mines a 485W but not a big name. So don't think it may be only your ATI video cards just going bad it seems to be software driver related - of course if you let your computer fry the

Feb 7, 2008 5:04 AM Helpful (0) Reply options Link to this post by Alan Mather, Alan Mather Feb 7, 2008 2:34 PM in response to Alan Mather Level 1 (110 If the video card works in another Computer, then the video card is not defective. The card was replaced and after about 2 months the replacement also displayed intermittent corruption in windows from either cold boot or restarts, got the card swapped out for a 9800XT have a peek here I don't know much about voltages.

It looks to me like its a dodgy memory chip, but its just a guess. Last edited by HoriZon-UK : Mar 21, 2004 at 01:31 PM. if not theres a hardware incompatibility or failure and u should rma...

I have to leave for an hour or so, so will try the cooling and cleaning (I keep it pretty clean) test.I'll give a report when I get back.

Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - we'll see, not the BIOS by Brett Cherrington / April 24, 2006 1:46 AM PDT In reply to: garbled text is usually a Brett Flag Permalink This was helpful (0) Back to Desktops forum 16 total posts Popular Forums icon Computer Help 51,912 discussions icon Computer Newbies 10,498 discussions icon Laptops 20,411 discussions icon While the BIOS is starting up and finding the hardware etcetera it is variably garbled. Can't even set it to 4x in the bios as there is no option for that, nice one Intel eh!

Thank you for helping us maintain CNET's great community. Either that or have a little electrostatic discharge accident with the cards memory. Edit bug mail Other bug subscribers Subscribe someone else Bug attachments Screenshot from 2012-07-25 22:06:36.png (edit) BootDmesg.txt (edit) BootLog.txt (edit) CurrentDmesg.txt (edit) Dependencies.txt (edit) DpkgLog.txt (edit) GconfCompiz.txt (edit) LightdmLog.txt (edit) Lspci.txt Check This Out GL, let me know how you get on Regards Tempy...

I know it is a risk but I took the chance so I will be hopefully back to where I was before when the new old card arrives.Again, I'd love to by ramarc / April 26, 2006 11:10 PM PDT In reply to: swap in progress that will determine if its a cooling issue. I dont think your bios is the problem i think it's your video card. I always seem to try to get my computer to do what I want it to do, sometimes a few things at the same time.

Value 512Mb Samsung PC2700ECC Reg RAM Runnign WinXP Pro Problem has occured with every driver since the original card ones. my specs AREA 51 2.8ghz processor intel D875PBZ mobo 9800XT(was 9800 256mb) 1 gig ram 420 watt PSU Tempy View Public Profile Find More Posts by Tempy Tempy's System Specs Apple may provide or recommend responses as a possible solution based on the information provided; every potential issue may involve several factors not detailed in the conversations captured in an electronic the ffects are the lag time of display of reduced ram management unable to keep-up.

if it works fine on another chipset its ok. Track this discussion and email me when there are updates If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and Changed in xserver-xorg-video-ati (Ubuntu): status: Incomplete → Expired See full activity log To post a comment you must log in. Similar Threads - video corruption boot Forum Date New video card, BIOS splash screen comes up corrupted should I be worried?

I will mail Alienware and see what they think but for them to reproduce the error will be hard as its all random. dmi.bios.version: 1024.001 dmi.board.name: P4C800-E dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer Inc. I've seen this kind of problem happening after one of my friend overclocked his video card.Etienne Ask a new question Read More Tuner Cards Boot Video Graphics Related Resources Artifacts or Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - artifacts appear in Win98se system by Brett Cherrington / April 30, 2006 12:00 AM PDT In reply to: swap in progress It took

Microsoft reserves all other rights. HoriZon-UK View Public Profile Visit HoriZon-UK's homepage! The final phase is then a gray screen clear of screen corruption with the "Try Ubuntu" option on it. I have the ATI 9800 Pro.

Fill out the form and submit it. in any case Alienware should look into this __________________ ATI 5850 @ 1045/1200 Intel Quad Core Q6600 @3.6GHz ASUS MAXIMUS FORMULA 2x2GB RAM ENERMAX INFINITI 720W CoolerMaster Stacker Black OClabs MB-06